Informacije iz oblasti sporta

Ministrica Vojinović otvorila međunarodni rukometni turnir IHF/EHF „Women’s Trophy2018 “ za juniorke

 

30.05.2018 12:54
Slika
 
Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović jučer je, u Velikoj dvorani SKPC „Mejdan" Tuzla, svečano otvorila međunarodni ženski rukometni turnir „IHF/EHF Women's Trophy 2018" gdje je, u okviru grupe „B" mlada ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivo pobjedila reprezentaciju Azerbejdžana (34:16).

"Ponosni smo na činjenicu što ovaj turnir predstavlja prvi korak u oživljavanju ženskog reprezentativnog rukometa u Bosni i Hercegovini, te se nadam da će isti biti poluga daljim uspješnim rezultatima i razvoju ženskog rukometa u našoj zemlji" - istakla je ministrica Vojinović.

Ovaj turnir međunarodnog karaktera na kojem učestvuje osam reprezentacija ima i svoj takmičarski značaj budući da će se pobjednik turnira plasirati na Interkontinentalni kup koji će se održati 2019. godine, sa kojeg pobjednik ostvaruje direktno pravo učešća na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Utakmice u okviru ovog turnira, u organizaciji Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, igrat će se u periodu od 29. maja do 03. juna 2018. godine.
0 0